Litauen tur och retur

Sakta har det vuxit fram en önskan att ta en kull på Wilma då hon är en tik med många bra kvalitéer. För ungefär ett år sedan bestämde jag mig för att jag väldigt gärna ville para vår Wilma med en Litauisk hane som heter Ogis (Milbu Twister To Nenuoramos).

Jag kände att ska jag nu satsa och försöka få en kull på Wilma så ska jag försöka göra en så bra kombination som jag bara kan, avståndet till den tilltänkta hanhunden skulle absolut inte stå i vägen. Jag har haft mycket hjälpt av Wilmas uppfödare i att titta ut lämpliga hanhundar och Ogis var en av de första hanhundarna som jag fastnade för och jag tror verkligen det kan bli en bra kombination med Wilma. 

Tanken var först att Wilma skulle paras förra sommaren men då jag verkligen ville åka till världsutställningen i Amsterdam fick jag lägga de planerna på is. Hela hösten har jag stått i valet och kvalet om jag skulle åka med Wilma till Qrufts 2019 eller para henne på det stundande löpet. Hela hösten gick och jag velade verkligen fram och tillbaka, tillslut kom jag fram till att drömmen om att visa Wilma på Qrufts får stå tillbaka och förhoppningsvis kanske vi lyckas kvala ytterligare en gång. 

8FBD49C5-0BDF-47BA-B96F-0BA656F9BE02jpeg
Wilma på World Dogshow i Amsterdam 2018. 

Wilma började löpa för lite mer än två veckor sedan och i slutet av förra veckan begav vi oss ner till Litauen för att åka hem till Ogis. Vi tog färjan från Karlshamn till Klapedia och sedan körde vi genom Litauen till Kaunas. Lyckligtvis fattade hundarna tycker för varandra och vi kunde åka hem natten till söndag. Vi fick ta en annan färja hem Klapedia-Trelleborg som tog hela 17 timmar och det var en fruktansvärd sjögång hela natten. Jag blev verkligen påmind om varför jag inte gillar att åka båt längre sträckor.... Wilma och Andreas tog det med ro och sov som stockar medans jag låg vaken. Det är ju inte allt för spännande när grejer flyger genom hytten och det känns som att färjan ska få slagsida när som. Nåja hem kom vi tillslut och nu blir det en lång väntan och förhoppningsvis tittar det ut valpar i april. ☺️