26 januari

Valparna är nu ungefär 3,5 vecka och de har börjat att äta starter mousse från Royal en gång om dagen, de älskar maten och dyker snabbt ner i skålarna. Valparna äter i två stycken runda "valpbarer" för att det ska finnas plats till alla. Det är lätt att glömma mellan kullarna hur starkt moussen luktar, Andreas kom hem från jobbet här om dagen och sa "Åh nej, har dem börjat äta det nu". Jag kan bara håla med honom, det är ingen angenäm doft och lägg där till den vanliga lukten från valparna så blir det ingen rolig kombination. Tvättmaskinen går non-stopp just för att försöka hålla det något så närt rent. 

Det är så klart en kortare period och vi vill ju att valparna ska växa upp i huset för att bli socialiserade på ett bra sätt, bra för valparna men lite mindre bra för oss om man är lite känslig för lukter.

I morgon är tanken att trappa upp så att valparna får mat två gånger om dagen upp till att de diar. Det gäller att göra det succesivt för att vänja valparna men också för Astrid skull så hon inte har massor av mjölk som valparna inte orkar dia, vi vill inte att hon ska få inflammation i sina juver.

Nu i  veckan har vi snickare här som byter vindskenor på vårt hus, hundarnas kennelhus där de är på dagarna när vi jobbar och knutbrädorna på fasaden på vårt hus. Det bankar och låter en del men valparna tar det med ro, bra socialisering med lite nya ljud. Vi ska ju flytta nu under året men då vi planerar att hyra ut detta huset är även här en hel del att fixa även om det mesta ska göras efter att vi har flyttat för att slippa bo i renoveringskaos.

Nya ljud har det blivit mycket av denna veckan då Alfred har sina två första tänder på gång samtidigt, han är verkligen en liten solstråle i vanliga fall men nu har han varit väldigt ledsen på kvällarna vilket är fullt förståeligt. Även detta verkar inte bekomma valparna och också bra att de får vänja sig vid en vanlig vardag i en familj. 

Jag och Aldred har också hunnit med en tur till kennel Sunny Delight i veckan för att kolla på deras kull valpar som strax är 8 veckor och flyttklara. Kul att kolla på andras valpar och se hur den kombinationen blev.

Här kommer några bilder på valparna, ni förstår kanske att det är en kladdig historia när dem börjar äta. 
valpar 3jpg

valparjpg

valpar 2jpg
Valpar 1jpg