Dag 2

Luna tar sin roll som nybliven nio-barns mor med ro, hon är väldigt glad för sina valpar och pysslar ständigt med dem. 

Vi blev förvånade av antalet valpar i den lilla magen, jag trodde egentligen inte att där skulle vara speciellt många. Luna har mått väldigt bra under dräktigheten och gärna gått långrundor i skogen och glatt busat i trädgården. 

I lördags började vi ana att valparna var på gång, de var egentligen beräknade till tisdag den 9 mars men runt lunchtid på lördag sjönk Lunas temperatur rejält vilket är ett säkert tecken på att valpningen strax ska starta. Mycket riktigt efter en lång natt med bäddandes var hennes temperatur uppe på normal temp på eftermiddagen på söndagen och 18:20 startade valpningen.

Valpningen gick i en rasande fart och ut kom nio valpar på bara några få timmar, vi han knappt med! Luna visade sig vara en strålande mamma som direkt fattade tycke för sina små. 

Det blev hela sju stycken hanar och två tikar. Nu väntas några veckors lugn och ro innan vi kan ta emot besök.

Några av er som har väntat väldigt länge har redan fått besked om att valparna är här, jag sitter med den extremt långa listan på intressenter och försöker långsamt gå igenom den igen. Vi är väldigt noga med vart våra valpar flyttar.

Är ni seriöst intresserade får ni väldigt gärna höra av er igen, det är väldigt lätt att något mejl försvinner i mängden.

Bild: Den långa väntan på att valpningen skulle starta, Luna ville helst ligga i vårt mörka sovrum med en nedrullad gardin så där bosatte vi oss hela helgen. Det blev mycket Netflix och vi han igenom två säsonger av Suits. 

IMG_3945jpg