Flocken är återförenad

Vår lilla flock av hundar är äntligen återförenad, i går kom äntligen minstingen Luna också hem. Luna har varit hos extramatte på kennel Sunny Delight's utanför Halmstad och busat massor med sina släktingar. Polly har varit hos Andreas syster Anneli, hon tycker så mycket om Anneli och deras barn Loke. Det är väldigt kärt när Loke som bara är två år kommer för att hämta och passa Polly och hon glatt följer med. Det har verkligen varit jätteskönt med hjälp nu när Wilma har varit dålig efter sitt snitt. Det blev dock ett kärt återseende och alla tre tjejer busade i trädgården.

Vi har i dagsläget tre vuxna tikar vilket inte är jättemånga om man jämför med andra kennlar. Det är dock ganska så lagom då vi inte har det största huset och våra tjejer bor inne med oss. Vi har visserligen ett hundhus också med en tillhörande rastgård men den används ytterst sällan och hundhuset är inte inrett utan behöver renoveras mera. Vi bytte golv och målade om invändigt förra året och i vintras grävde vi en ny kulvert och drog in varm/kallvatten. Det är mycket kvar att göra innan vi är nöjda. Tanken är att det förhoppningsvis ska bli ett hundbad i hundhuset, det blir ju en del badande och fixande med flickorna.

Däremot är vi väldigt nöjda över rastgårdsdelen som är under tak, där är tanken att vi nu under våren ska ha olika leksaker till valparna och lite "annorlunda" föremål som miljöträning. Så det är toppen med en inhägnad under tak när tio småttingar snart behöver ut och se världen under dagtid när det är fint väder. De kommer även att få en stor valphage på gräsmattan, variation är aldrig fel. 

Nästa vecka på fredag fyller valparna fyra veckor och från det välkomnar vi de första familjerna på besök. Det ska bli så spännande att få träffa er alla! Vi är väldigt förtjusta i våra valpar och vill verkligen att de ska få flytta till hem där de är efterlängtade. 


IMG_2089 1jpg
Wilma och Polly på en liten tur i det fina vädret. Wilma har börjat få gå korta rundor i skogen igen, hon orkar inte så långt men 20 minuter går nu fint.


IMG_2101jpg
En några dagar gammal bild på en hanvalp som är mycket mätt och somnade direkt i mitt knä efter maten. Detta är "Herr blå prick i nacken". Valparna märktes med en liten färgprick i pälsen när de var små för att vi skulle kunna hålla rätt på vem som vägde vad, så de gick upp i vikt och mådde bra. Nu börjar märkningarna försvinna men nu ser vi också mer skillnad på dem och alla växer och mår bra. 

IMG_2186jpg
Förra sommaren under de varmaste dagarna var rastgården väldigt omtyckt av hundarna. Skugga från träden, en provisoriskt upphängd silverduk erbjöd mer skugga och svala stenplattor att vila på gjorde det till den svalaste platsen mitt på dagen. På bild ser ni Wilmas pappa "Liam" som var på besök några dagar följt av Wilma som ligger ner och vilar. Wilma och Liam är väldigt lika till sättet, två väldigt charmiga hundar. Desto mer gos och klappar desto bättre. Längst till höger står en ung Luna som förmodligen bara är 5 månader på bilden.

IMG_1969JPG
Silverdukar är kanske inte den vackraste uppfinningen men de fyller sin funktion. Här fick Wilma en sval plats mitt under den gassande solen när vi var på utställning i Sandefjord (Norge) förra året under värmeböljan.