Pälsvård

Som några av er säkert vet, så tycker jag att pälsvård är väldigt roligt. Dels tycker jag om när hundarna ser fina och välskötta ut och dels blir det en mysig stund med den enskilda hunden. Mina hundar tycker väldigt mycket om att bli pysslade med och trivs uppe på trimbordet. För mig är pälsvård ett sätt att mysa och skapa ett band med mina hundar. Nåja jag är nog en galen "hund tant" som tycker det är trevligt att bada hund och ta upp dem på trimbordet efter en lång dag när alla måsten är klara. Tur vi alla är olika. 

Just nu håller jag på att testa lite nya sorters schampo och balsam bara för att det är roligt och för att se om det går att få ännu bättre resultat. Jag har blivit helt fäst i märket "Island of Dogs", fick tips om den serien av en god vän i Danmark och pälsarna blir helt fantastiska. Jag har tidigare nästan alltid kommit tillbaka till K9 eller Plush Puppy men nu kör vi på detta istället.

Golden Retrievern har oftast en väldigt lättskött päls, den skyddar både mot värme, kyla och väta. Det är väldigt praktiskt då de kan se ut som riktiga grisar efter en tur i skogen och ändå inte bli blöta in på huden, sen trillar smutsen av och ett tag senare har du en ren hund igen. Detta är såklart väldigt praktiskt. 

Men för att pälsen ska fungera optimalt krävs såklart lite pälsvård, insatsen behöver inte vara så stor men det kan egentligen inte blir för mycket (dock tycker jag inte att valpar ska badas i schampo för ofta, så det är jag väldigt restriktiv med). Att kamma igenom pälsen regelbundet och ett bad då och då kommer man långt på. Klippa lite under tassar och på svans är bra för att de ska dra in mindre smuts i huset. 

På bilden nedan ser ni Polly och Luna. Luna inviger ett nytt sidentäcke efter bad, fön och trimning för att få den sista finishen på pälsen.