Skötselråd

Nu har ni alla som väntar på er lilla valp fått skötselrådet till er mejl, nu närmar det sig hämtning av godingarna.

Nu inväntar vi besiktningen och hoppas att den går bra. 

I dag har det blåst väldigt mycket och varit lite kyligt i luften så i dag blev det bara korta lekstunder ute där de fick komma in och sova mellan varven i värmen. 

Valparna är så jämna fortfarande, inga stora skillnader i temperament. Alla är så sociala och vill så gärna vara med. 

Hoppas verkligen att de ska fortsätta att växa upp till sociala och trygga individer. Snart tar jobbet vid för er alla som ska hämta er lilla goding! 

Jag såg att jag inte fått med avsnittet kring ensamhetsträning i skötselrådet så jag skriver lite kort här då många av er läser här.


Ensamhetsträning är viktigt att väva in successivt nu under sommaren så att ni till hösten kan lämna er hund ensam då och då. Det är viktigt att valpen är trygg med er innan ni lämnar den i början, lämnar man den för långa stunder innan den är trygg kommer allt bli så mycket jobbigare. En trygg hund är så viktigt och grunden i allt. 


De första veckorna hemma bör ni fokusera på att skapa ett band med er valp men börja gärna ganska tidigt på att lämna valpen själv. T.ex. 10 minuter när ni hämtar posten. Sen kan ni öka och lämna den 30 minuter när ni åker och handlar. osv. 


Det viktiga är att inte från start och redan andra veckan lämna valpen flera timmar, dels får man inte det och dels kan det ställa till en hel del problem. En otrygg valp blir ingen bra start. 


Tar man det bara lugnt och fokuserar på trygghet och att skapa ett bra band går det mesta väldigt bra sedan.