Valparna är här

Fredag den 5/4 anlände äntligen de efterlängtade valparna. Det var en lång vecka av väntan och  en hel del oro, tyvärr fick valparna slutligen förlösas med kejsarsnitt. Ut kom 10 stycken rejäla valpar, 6 hanar och 4 tikar. Det har varit en orolig helg då Wilma var medtagen efter snittet men nu vågar vi kanske pusta ut lite igen. Valparna däremot verkar må väldigt bra, vi får hoppas att det fortsätter så.

Jag är så glad för mina fina kollegor på jobbet som snabbt kunde hjälpa Wilma när det krisade. Hon är min prinsessa och det har varit mycket känslor. När hon låg på operationsbordet och jag pysslade om valparna kändes allt så otroligt tungt. Det är ju inget man önskar, att se sin tik på det viset. 

Till min lättnad har Wilma varit så fin med valparna och tycker mycket om dem. Det kan ju vara lite chockartat för vissa att vakna upp ur narkos till en hel kull. Som tur var har Wilma tagit den delen bra och är en bra mamma till sina valpar. Nu hoppas vi på ett snabbt "tillfrisknande" av mamma hund och att valparna fortsätter att vara pigga och nöjda. 

Tanken är att jag kommer att uppdatera löpande här på bloggen så de som vill kan följa valparnas utveckling. Det är ju väldigt spännande och en olidligt lång väntan tills man får hem sin nya familjemedlem. Jag hoppas att väntan kommer att gå lite fortare om ni kan följa valparna lite regelbundet. Jag hoppas att ni har förståelse för att vi har haft fullt upp och inte hunnit återkoppla till er som visat intresse för valp än, det kommer jag att göra inom det närmsta. Har ni några frågor eller funderingar, tveka inte att höra av er så återkopplar jag så snart tillfälle finns.

Nedan följer lite bilder på valparnas första dygn och en lite otrimmad och tilltufsad nybliven mamma, Wilma var så stor i slutet av dräktigheten så trimning var inte direkt högsta prioritet.
Wilma och valparJPG

Valpisarjpgvalpisar 2jpg1 dygnJPG